Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük Önt a „Magas vérnyomás (hipertónia) Info” (www.vernyomasinfo.hu) honlapunkon, abban a reményben, hogy információink révén a hipertónia felismerésével, kezelésével számos szövődményét, stroke-ot, szívbetegségeket tudunk megelőzni.

A hipertónia a leggyakoribb népbetegség. Magyarországon a hipertónia előfordulása 33 % -os, felderítettsége csak mintegy 50 %-os. A szívinfarktusok 50%-ában, az agyi érbetegségek 70 %-ában a fel nem ismert, vagy nem megfelelően beállított hipertónia szerepel.

Célkitűzés, alapelv

Honlapunk hiánypótló kíván lenni: a magas vérnyomásról – hipertóniáról és ennek szövődményeiről ad olyan információkat, melyek szakmai források alapján segítik a tájékozódást. Minden, az oldalon megjelent írás a magyar, az európai országok és az amerikai hipertónia társaságok irányelveinek felhasználásával, figyelembevételével, gyakorló belgyógyász, kardiológus, hipertonológus orvosok tapasztalatai alapján készült. Kizárólag szakmai alapon, marketinghatások nélkül. Nem indítunk „orvos válaszol” rovatot, mert véleményünk szerint a konkrét problémákat a kezelőorvossal célszerű megbeszélni, aki konkrét, személyre szabott tanácsain kívül szükséges vizsgálatokkal is tud segíteni.

Honlapunk támogatója: Magyar Orvosi Kamara, Magyar Belgyógyász Társaság, Semmelweis Orvostudományi Egyetem Szívsebészeti Klinika, Medicina Könyvkiadó, Galenus könyvkiadó, Kardiológiai Diagnosztikai és Hypertonia Központ.

Véleményeket, javaslataikat szívesen vesszük, ezek megírhatóak: kardioldiagn@freemail.hu

Kérjük, honlapunk elérhetőségét (www.vernyomasinfo.hu) küldje tovább minél több ismerősének.

Megtisztelő figyelmüket megköszönve

Kiváló tisztelettel
Prof. Dr. Szauder Ipoly Ph.D
Kardiológiai Diagnosztikai és Hypertonia Központ