Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr !

Szíves figyelmébe ajánljuk új honlapunkat a Gyakorló orvosok hypertonia fórumát (www.gyohf.hu), a hypertonia elleni küzdelmünk újabb színterét. Jól ismert, hogy a hypertonia hazánkban a leggyakoribb kardiovaszkuláris népbetegség. Előfordulása 33 % -os, felderítettsége csak mintegy 50 %-os. A célértéket a kezeltek 48-58%-a érte el. A szívinfarktusok 50%-ában, az agyi érbetegségek 70 %-ában a fel nem ismert, vagy nem megfelelően beállított hypertonia szerepel.

Célkitűzés, alapelv, támogatók:

Honlapunk hiánypótló kíván lenni: a hypertoniával és ennek elsősorban kardiológiai kihatásaival foglalkozó, gyakorlati interaktív fórum. Kollégáink szabadon elmondhatják véleményüket, vitát, esetbemutatást-megbeszélést kezdeményezhetnek. Az elméletek ismertetése helyett gyakorlati tapasztalatokon alapuló információkat adunk közre, melyek a gyakorló orvosok mindennapjaiban, gyorsan és hatékonyan használhatók mind a diagnózisban, mind pedig a kezelésben. Leonardo da Vinci máig érvényes mondása szellemében: a tudás a tapasztalat leánya.

Támogatók: Magyar Orvosi Kamara, Semmelweis Orvostudományi Egyetem Szívsebészeti Klinika, Medicina Könyvkiadó, Galenus könyvkiadó, Kardiológiai Diagnosztikai és Hypertonia Központ.

Állandó rovatok:

  • Fórum: saját megfigyelésen, tapasztalaton alapuló közlések. Vélemények, ellenvélemények, kritikák, viták, esetbemutatások, interaktív internetes konzíliumok.
  • Továbbképzés. Szakmai irányelvek (rövid algoritmusokban). Minden, az oldalon megjelent írás a magyar, az európai, az amerikai, a nemzetközi és az angol hypertonia társaságok irányelveinek felhasználásával, ajánlatainak figyelembe vételével, gyakorló belgyógyász, kardiológus, hypertonológus orvosok tapasztalatai alapján készült.
  • Tesztek nyereményekkel
  • Könyvajánló: szakkönyvek,

Bejelentkezés: regisztráció formájában. Nincs kötelező adatmegadás, de az információ hitelességét erősíti, ha ez névvel vagy legalább szakképesítéssel vállalt.

Elérhetőség: www. gyohf.hu

Működtető: Kardiológiai Diagnosztikai és Hypertonia Központ,1015 Budapest Ostrom u 27,

Email: info@kardiocenter.hu. Felelős főszerkesztő és koordinátor: Prof. Dr. Szauder Ipoly PhD, igazgató főorvos.

Szerkesztő munkatársak: Simon Ádám, Dr. Ujhelyi Gabriella PhD tanácsadó valamint az összes Kolléganő/Úr, aki megtiszteli a honlapot részvételével